Azri ke Kedai Gunting Rambut

Rentetan dari dari entri haritu, akhirnya aku bawa juga azri ke kedai gunting rambut dekat taman saya ini. Sebabnya, aku kesian tengok dia tergaru-garu kat belakang kepala, telinga setiap kali berpeluh. Mungkin tak selesa bila rambut dah terlentik2 masuk dalam telinga. Bukan apa, aku khuatir, masa tengah-tengah gunting, dia meragam ke mengamuk ke, dah separuh jalan plak gunting tak ke haru.

Namun, aku sangat surprised dengan reaksi azri pertama kali kena gunting rambutnya. Memang diluar jangkaan aku. Dia sangat behave dan rileks je, cam ala-ala orang dewasa nak potong rambut plak, haha! Sehingga, sempatlah aku snap gaya-gaya ‘santai’ dia tu..huhu!

Beberapa minit sebelum kami pergi kedai gunting itu. Mode happy la tu, maklumlah ingat nak bawa dia gi jalan-jalan agaknya.

Dan aksi-aksinya ketika rambutnya ditrim….pakcik itu pun leh buat kerjanya dengan lebih tenang..ahaks!

Dah kojek..barulah nampak kemas dan nampak cam baby boy, whoopps.. baby?haha! Di mataku dialah baby, sekejap sudah masa berlalu, rasa macam semalam baru melahirkan, hari ni sudah setahun lebih, kemudian dah sekolah pastu dah bujang (takmo lagi berkepit dengan orang tua, dah ada awekss bla bla….huhu) wah, jauhnya acik pikir dah!
Pastu saya bawa dia merempit sekitar Putrajaya pula. Aisey, pakcik tu kasi jambul sikit, katanya tak cun la pendek habis, nanti nampak gondol plak dahinya. Hmm, anak ku memang berambut agak tidak lebat, berbeza habis dengan rambut ku yang lebat lagi kerinting halus mulus ini. Mujur tak kerinting, kalau tidak nanti perabis duit asyik nak gi rebonding je. Statement itu adalah berdasarkan dari pengalaman masa muda-mudi, kah kah!

5 thoughts on “Azri ke Kedai Gunting Rambut

  1. Ely Hasrul says:

    alaaaa baiknye azri…. comel aje duk kat situ diam2..Tha nnti folo nih ek http://www.packmelove.blogspot.commakaseh

  2. asmaa says:

    akhirnya…hensom dah azri…jambul tu yg kick …hehehe

  3. nikhazifah says:

    hensemnye azri..wah..nanti bile mu ln2 ngan azri, ramai la awek cute nak tekel dia..

  4. Hayatie says:

    ely: wah2…woraitt..!asmaaa: haha, nerbes acik takut potong separuh jalan ke hape..nik: ln2..?

  5. AreLong says:

    Jelesnye tengok azri duduk diam time gunting rambut…kalo rafiq….hmmmm…amik masa 3hari 3malam baru habis 1 kepala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: