Azri & Telefon

Betullah kata-kata bahawasanya anak-anak lebih banyak belajar daripada tingkah ibu-bapanya. Series aku tak pernah ajar dia secara spesifik kegunaan telefon/handphone tu. Tapi dengan selalu melihat kami yang kadang-kadang selalu bercakap kat telefon depan ia, dia sudah mulai tahu apa fungsi telefon tu. Gambar azri yang sedang khusyuk kunun-kunun bercakap dalam telefon kat depan tv. Aku snap perlahan-lahan supaya dia tak perasan dan leka ‘bercakap’ dengan telefon tu. Dia tak pandai pun cakap ‘hello’ ke apa, cuma dengar dia ‘hehh…hohh..hehhh hohh’ je la..lama plak tu, boleh habis kredit camni..hehe!

Alamakkk, kantoi dahhhhh! Agaknya marah aku kaco dia sedang ‘bergayut’ kat telefon tu..huhu!

6 thoughts on “Azri & Telefon

  1. now kalo anak2 gayut dgn tipon, mmg kita rasa cute & funny. tunggu la if it will still be funny bila anak dah mula masuk remaja, especially bila bill tipon tetibe naik..wakakakkaka..i dok kata kat miya, skang ni bergayut la puas2. dah besar nnt mmg kawal pengunaan tipon awak..huhuhu..

  2. luvhaziq says:

    ptt le anak ku asyik gayut je kt phone,rupanya gayut dgn anak mu itu..ka..ka..ka..

  3. az says:

    sama la dgn fina, sampai letak belakang kepala telefon tu. anak2, tgh dlm proses pembelajaran. tapi seronok tgk kan..lawak pun ade.

  4. fiza says:

    Azri gayut ngan sapa tu? ngan makwe erk…ahaks…

  5. ezan says:

    nasib baik xguna credit.. kalo x.. jenuh nak bayar bil azri asyik bergayut je.. hehehe… tp still cute!

  6. Hayatie says:

    mama-miya: aha..kecik2 funny/cute..bila dah besar nnti, berasap je telinga kot klu anak bergayut kat tepon..ihikk!luv: oo..haziq pun bergayut ekk..patutla azri pun sini sama..nak kena babab diorang ni..ehehefiza: haha, aweks yer…nnti dia!ezan: pasni nak kena lock tempat dial tu..kang tah mana tempat yg dia call..hehe!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: