Hadiahnya ialah…

Akhirnya, hadiah yang ditunggu sudah tiba. Jeng-jeng-jeng, inilah hadiah yang ditunggu selama setahun ini, huhu! Hadiah ni merangkap 3 event yang istimewa, anniversary day, birthday lagi satu..hmm (ni aku syiok sendiri je, penghargaan buat diri sendiri yang setelah menjadi EP tegar selama setahun 2 bulan, hihi). Jutaan terima kasih buat suami ku yang terchentaa itu, muaccchhhs! Muchos gracias!

Terima kasih kerana mengotakan janji dan merealisasikan hasrat aku untuk mempunyai sebiji kereta. Aku tak kisah kereta apa yang akan en. husby belikan, kecik ke besar ke, janji ianya sebuah kereta dan aku boleh bershopping…whoopss bergerak ke sana-sini dengan lebih mudah lagi. Maklumlah, acik ni surirumah sajorkk, tak berani nak mintak lelebey, eheh! Bukan takda kereta, ada kereta mak aku, tapi dah uzur bebenor, air-cond pun dah somput, hehe!

Sempat menye-nap sambil memenuhkan tangki kat stesen minyak selepas amik kete tadi. Dapat voucher petrol petronas rm20, jadilah! Haha, sila honk sambil lambai-lambai acik yang bam2 dalam kereta jika kalians terserempak dengan kereta ini, dimana-mana, huhu!

Gambar yang disnap ni golap sedikit, sebab dah nak malam, hehe! Yang syioknya, seat depan luas takda gap antara kiri dan kanan seat, means kat tempat hand-break tu takda kosong, digantikan dengan cushion juga. Sebab alza ni takda handbreak, handbreak dia kat kaki ‘foot-brake’..hehe! Seronok ler azri leh merayap ke seat driver tanpa halangan dah, silap-silap leh tidor baring kat tengah2 tu, cuma merbahaya la kalau budak2 kat depan nih!

Yesss, akhirnya ada kenderaan sendiri. Boleh merangka jadual aktiviti mencukur poket untuk tahun 2010, whoopss marahh en. husby! Sape-sape yang nak bermingle-mingle dengan acik meh calling-calling..hehe!

29 thoughts on “Hadiahnya ialah…

  1. Azrina says:

    Wahhhh bestnyaaaaa…..berbaloi-baloi-baloi ehhh Yatie jadi pumping mom ni…tahniah tahniah…nnti mai putrajaya calling2 alOng yerk huhu

  2. nikhazifah says:

    wah..sama la kita..laki ku pun order alza untukku gak..kaler putih gak..tapi sbb beli rumah..kete tu amik bulan 3.. apa pun..tahniah!!!rezeki ….

  3. luvhaziq says:

    wah…dh pakai alza beb…boleh angkut ramai2 g sopping nie

  4. Hayatie says:

    ina: memang berbaloi-baloi…nak kasi sodap hati acik ni hah…hehe!nik: wah..boria la kita..amik ler metallic pearl white juga…leh konvoi nnti..ekeke!luv: haha..senang nak rombongan cik kiah nnti..hehe!

  5. Hayatie says:

    nik: takpa..bulan 4 nnti kuar alza special edition, leather seat, GPS, camera reverse sensor sume…apo lagi..alang2 dah tu..hehe! aku tak sanggup tunggu dah ni…

  6. Yatie says:

    wah ni yg buat ku nk trade in kete atoz ku amik alza gak ni…happy 4 u.. kembara ibumu ku dh merasa naik…bila agaknyer nk merasa naik alza plak….

  7. Hayatie says:

    Thu: haha, merasa gak mu naik kembara ibuku ituw yerr! apo lai, meh join club alza pulok..whoops, ala tokeh mana gemfak pakai alza…alang-alang alphard kah..ahakss!

  8. kakyong says:

    tahniah tahniah.. semakin bergaya la pasni…😉

  9. ibu_arifa says:

    waduh,,,jelesnyer nengok kete baru akak nih..tahniah yer🙂

  10. Afne says:

    bestnya hadiah sifu! happy 4 u. sng le gerak ke sana ke mari.pasni leh buat demo pumping dlm kereta baru hehehhe

  11. nikhazifah says:

    cadangnye mmg nak amik yg spesel edition..hubby kautim blh amik awal..tapi..huhu…poket dah nipis..hold dulu, bln 3 baru amik..nanti blh la kite ronggeng bersama2..

  12. Hayatie says:

    kak yong: mekasih yeribu_arifa: ahah, kete ni lom buat perasmian mengepam lg hehe!nik: alorr…takpola, atleast duit tu buat beli rumah kn..nnt kendian mu lagi sakan, kemeriahan berganda, kete & rumah baru,hehe!syiok2…

  13. Hayatie says:

    afne: thanks2…haha kete tu pun lom buat perasmian mengepam nih…eheh!

  14. mirah says:

    comel-comel alza tu. Husband ckp nak tukar livina skrg dgn alza. Ada ke patut kan. Mmg semua tak setuju. Kalau belum beli lagi, harus alza juga jadi pilihan. Sebab kami suka naik myvi sblm ni..Yatie, bolehlah gi cuti2 malaysia lagi, kereta dah ebsar, banyak blh muat ni.. hihi..

  15. wah…bst wooo.dpt krete baru..alza lg…peh..lps ni leh tmbh ahlil keluarga baru..almaklumla…krete besor..kuarga pn msti besor…mokekeke…ape lg..jom la ronggeng rokiah…

  16. MatAhaRiKu says:

    ehhh..best2..TAHNIAh..berbaloi2 u..kite nak gak alza cute, ngam n berbaloi…:)

  17. ezan says:

    wah bestnya hadiah… tahniah! leh la azri selalu jalan2 pasni..🙂

  18. fiza says:

    Memang berbaloi, tahniah…dpt keta baru, bley lah calling² ku, umah ku dekat jer ngan umah mu tha…ahaks…

  19. Hayatie says:

    mirah: ekeke, kalau nak tuka grand livina dgn alza yati amat dialu-alukan..ekeke..grand livina mmg syiok dah test drive juger..tp, sian pulok kat en.husby..org nak kasi pressie kita nak demand plak..ekek!qis: haha..memang dalam proses menambahkan ahli keluarga ni..mudah2han dapat kembar cam si darwishes yg cute mu itu..walaaa….matahariku: ahah..berbaloi-baloi..sesuai lah utk yg nak beli mpv yang bajet2 dgn poket skit..ezan: toceh2!…tau2 mak-anak hilang merayap je keje..huhu! lagi poning en.husby…ekek

  20. Hayatie says:

    fiza: haha..alamanda jom..apa lagi..! sambil tu leh melawat ke rumah baru mu ituw juga..huhu!

  21. AkmA says:

    wah wah wah best sgt2 ne bebmemang berbaloi2 lerok la tu lepas ne makin jauh ler mu merempit yee jgn lupa ku taucaling2 ler lama mu sepi banyak cita ku bc je jd pembaca jeapapn tahniah beb

  22. Hanna says:

    waah! bestnya dapat alza..nak suruh en.suami belikan jugak lah…(sila tengok poket en.suami dulu)

  23. ummiluqman says:

    best best bole ronggeng dgn kereta baru

  24. Hayatie says:

    akma: mekasih2..aha..insyallah..mu pun jap2 ada ..jap takda..bz eh..afiq nak sekolah..bz la mu pasni lagi…hehe!hanna: ekeke..sila2, jgn lupa wangi2…ekeke!ummiluqman: haha..tgh ronggeng non-stop sampai pengsan ni..hehe!

  25. qasehadam says:

    santeknye kete baru..suke sgt kaler putih..ade gak kang yg xtido mlm asik2 jgk kt luor ngk kete.huhuhu

  26. asmaa says:

    TAHNIAH !!!memang mengancam ler hadiahnyer…nnt tempek lah lagi gambar2 kecantikkan dalam kereta tu…pasnie leh dtg pahang yer…hehehe

  27. Hayatie says:

    qasehadam: haha..silap2 ade yg tido dalam kete terus..hihiasmaa: mekaseh…aiyo..segan acik nak menempek kecantikan kete kang disalahtafsir pulok…hehe!

  28. MarDiah says:

    blh share tak review kereta br u? Alza kan. Saya berkenan, tp masih dalam perancangan. With new baby, byk brg nak bawa, makin sesak dlm kereta.

  29. Hayatie says:

    mardiah: nak review..aisey,,acik malu ek…sudah tentu reviewnye yg manis2 sahaja..:)..insyallah nnti sy review..hihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: