Avatar @ Alamanda

Cerita aktiviti mengisi masa di hujung minggu. Mode jalan-jalan je. Kebetulan deera ajak aku tengok avatar harini. Aku bagai pucuk dicita ulam mendatang. Memang aku nak sangat tengok avatar tapi en. husby takda kat sini. Last movie aku tengok aritu, Twilight Saga: New Moon. Hampess aku tak brapa paham sangat jalan cerita yang tiba-tiba pastu ending yang tiada kesudahan. Rupa-rupanya kata kawan aku deera, cerita tu ada sequel. Sebab dia dah baca twilight saga novel. Ceh, patutlah aku tak paham.

Ni kali aku nak sangat tengok movie Avatar yang asyik dok gempak diperkatakan tu. Untuk aku yang dah lama tak chill kat cinema ni, overall memang syiok la cerita ni. Sebab aku memang suka movies2 yang futuristik atau ada ala-ala superpower ke..huhu! Ceritanya lama 2 jam setengah. Kombinasi diantara 3D animation dan yang real, tapi seriess nampak macam real betul. Tapi yang tak syiok, kami dapat tempat duduk 2nd row dari depan. Kepala aku sungguh berat, mata sakit sebab nak mendongak kat skrin besar tu. Pada saper-saper yang berhajat nak pi tengok, better amik tempat duduk belakang,2 sebabnya citernya banyak action2, memang pening kalau tengok dekat-dekat!

Haha, susah betul nak jadi blogger sejati ni yer rupanya, kena tebal muka amik gambar sana-sini dah lah acik yang bersize bam-bam ala-ala segan nak tepek gambo kat sini. Kamera dan diri agaknya takleh dipisahkan kot!. Takpa-takpa sila belajar menjadi blogger tegar pula..hihi! Anyway memang enjoy bila kuar dengan kawan-kawan, rasa cam bujang seketika. Bila masuk kereta nak pulang, baru lah teringat ‘apalah anak aku buat kat rumah’… (sekarang kalau nak kuar solo, kena sorok2 dari azri takleh kasi dia nampak, kalau tak, dari niat nak keluar solo, terus jadi berduet..huhu!).

4 thoughts on “Avatar @ Alamanda

  1. qasehadam says:

    besnye g tgk wayang ngn member je..dh lame tingin cmtu.kitaorg aritu bw sikenit skali tgk wyg cite setem time tu.asalny nk tengok movie omputih tp tkt sikenit wt hal maklumla aritu pesday cite G.I.JOE org mst ramai.ni pun dok kt tp sng nk BF,dia lak tak dok diam nk g kt dpn..huhu

  2. Hayatie says:

    qasehadam: memang syiok kalau jalan dengan member..tak ingat dunia sat..tp tak syiok plak, jap2 teringatkan anak..tu la naluri seorang ibu kan..hihi

  3. luvhaziq says:

    suka kn bila ingat zaman dolu2,kuaq tgk wayang ramai2.tp skang ku terpaksa la hubungi pakcik lanun cetak rompak klau nk tgk cerita2 baru..

  4. MatAhaRiKu says:

    bestnye dah dpt tgk avatar..kite tak berkesempatan …aqil takde org jage..aritu curi2 time pas keje tapi tiket lak tak de..tapi best tau cite ni..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: