Cerita BF talk kuantan

Alhamdulillah, telah selamat berlangsungnya BF talk di kuantan yang telah dianjurkan bersama dengan The Momy and Baby Place di Kuantan Starcity pada sabtu 17 haribulan yang lalu. Jumlah ibu-ibu yang hadir adalah diluar jangkaan, dan hampir kesemua yang telah mendaftar, hadir pada hari tersebut. Malah yang tidak sempat mendaftar pun tetap hadir. Jika mengikut attendance list jumlah keseluruhan yang hadir adalah melebihi 40 pax tu belum campur husby2 dan sanak saudara yang dibawa. Kedai yang mula2 rasa sejuk beraircond dan mula rasa suam-suam hangat sebab dah penuh sesak kedai tu dengan umat2nya..hihi!
Aku pun sampai kuantan lebih kurang pukul 1. Sebelum bermula acara, semua tetamu dijamu dengan juadah-juadah yang disediakan. Menu pada tengahari tersebut adalah, nasi dagang, nasi putih, rendang, ayam masak kurma, sayur, pasta, nasi himpit, kuah kacang, kuih-muih, adalah 2-3 menu lagi aku dah lupa. Tapi yang paling best nasi dagang weh! Menurut laporan (ceh laporan cam berita lak) beberapa tetamu yang makan nasi dagang itu, mereka-mereka telah mengalami breast engorgement. Kah! Kah! kira bagus la kan, termasuklah aku. Mula2 aku tak perasan sangat, selepas aku pam kol 4 lebih aku dapat 5 oz penuh sebotol sampai ke tutupnya, padahal aku baru je pas pam kol 2 lebih tu, huhu! (kah kah, aishah ko siap tapau yer!) Tak tahu camana nak arrangge gambar-gambar yang sempat disnap pada hari itu, layan je lah!



Apa-apa pun nak ucapkan berbanyakkan terima kasih pada tuan rumah, maryaaa dan geng-geng SI dari kl yang datang all the way untuk BF talk ni, THU, aishah, HerniHPA. Tak lupa juga pada Kak kamariah juga tentang penerangan mengenai ‘maintaining milk supply’ yang panjang lebar itu. Dan juga kesemua tetamu-tetamu yang bersemangat hadir ke BF talk itu. Kalau ada rezeki lagi kita buat di tempat-tempat lain pula, insyallah!

10 thoughts on “Cerita BF talk kuantan

  1. AkmA says:

    tensionnya tak dpt join
    jeles2

  2. Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful says:

    wah bagus2..koi tak dpt join aje..tu yg tak bagus.

  3. Ely Hasrul says:

    jeles aku.. kalu xkerna ade hal lein kompom aku dtg. xpe next time insya allah aku juin..aku suka part mkn tuh

  4. karipapsayur says:

    Oh thanx pegangkan QZ kejap haritu. Mommy selox sangat tengok sling, mei tai, pouch hape ntah, laju je passing anak ke orang! haihh! burok2. Ada photo I dalam ni, mintak sikit okay. I dah link ke you juga! TQ

  5. Nur says:

    salam hayatie..x sempat nk beramas mesra dgnmu..ada gak gambau i heheheh..ku yg bertudung biru dan berperut besau dok kt sebelah karipapsayur tuh…

    lenkali bley wat lg ekkk…

  6. suraiya said says:

    hi yatie…u really really inspire me…
    hope to be part of your team soon, insyaAllah
    selamat berkenalan
    n 1 more, it feels really gud to get to know sumbody who can share ideas n interest and give support virtually
    i am a pro breastfeeding mommy but somehow when i feel alone and helpless, it really demotivate me
    thank u thank u….hope u can inspire me more n more n more n more n more!

  7. luvhaziq says:

    jelesnya……

  8. Hayatie says:

    akma: wat bersabar yer

    mama-miya: mu jauh diperantauan, nak buek camano..hihi!

    ely: Sabor-sabor, len kali kita buat lagi

    Cik sayor: hihi..no prob..sila2

    Nur: ye la..dah ramai, rambang plak mata ku, kui kui!

    Su: No problemo..esok2 dah kat KL, lagi senang join support group meeting ke hape, nnti yatie roger2 kay!

    Luv: sabo2..ku memahami!

  9. nieda says:

    salam,
    interesting topik..i like byk info dapat..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: