Mengigit

Tak tahulah kenapa trend azri sekarang ni suka mengigit. Eiiii, tension! Sakit tangan, kaki, bahu semua kena gigit. Asal dapat je lah!. Mentang2 dah ada 8 batang gigi atas bawah, ni pun coming soon lagi 2 batang gigi lagi. Haha, jangan ingat tak direct feeding puting selamat dari kena gigit, rupa-rupanya tang lain plak dia gigit. Revenge ke hapa ni..hua hua hua! Rasa geram, nak marah pun ada. Kata makcik aku, kalau time budak-budak suka gigit ni, kita tampar/tepuk kat mulut dia, nanti dia tahu. Rupanya cucu dia pun spesis sama. Tapi dia ajar camtu gitu. Aku ada gak try, tapi buat perlahan-lahan, tapi lagi azri dok gelak adalah, sebab dia ingat aku main-main dengan dia. Lagi dia nak amik tangan aku nak gigit.

Selain dari mengigit, azri pun dah tunjuk skill/minat yang baru. Dia suka tengok kertas/buku/majalah ker hapa yang ada tulisan. Kalau dia nampak, dia akan tunjuk dan start bunyi-bunyi konon-konon macam tengah baca la tu. Aku pun selalu tunjuk flash card ke alphabet, colors , shapes dan tah hapa2 lah lagi. Walaupun dia macam tak paham apa kadang-kadang aku pulak naik boring hua hua sebab macam aku je yang sorang-sorang baca, lebihnya dia amik dia masuk mulut je. Oklah tu. Alhamdulilah! Moga-moga ianya satu petanda yang positif. Go Azri!

Haha, tiba-tiba ada gambar lengan aku yang cekci tu muahahaha . Aku nak tunjukkan gak part yang kena gigit dengan azri. Ni baru lengan je, ada lagi lain-lain tempat kat bahu pun ada. Tapi takleh la nak snap..hahah! Sakit woo. Tak tahu camana aku nak train dia supaya stop behavior tu..aduh!

6 thoughts on “Mengigit

  1. izzahazfar says:

    Kak yatie,
    akmal anak zah yg takde gigi tu pun kalau menggigit..terasa juga..tp kalau yg ada gigi lagila sakitkan..heheheh azri2…

    azri kena marahpun leh gelak ke?…agak nyer budak2 tak tau kot kita marah dia…akmal ni lg zah marah jengil mata lg dia gelak senyum sumbing kak….hehehe

  2. ummiaqeef says:

    aqeef mmg dr dulu suke menggigit sejak ade gigi..skang ni same ngan azri ade 8btg dan 2 btg lg coming soon..yg jd mangsa nenen ummi kene gigit..luka tau..sakit tu..hehe..

  3. Ely Hasrul says:

    hamboi azri tunjuk skill heheheheh bila dia gigit cubit sket mulut dia.. sikit aje jgn byk…

  4. Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani says:

    hehehe..miya pun baru mengigit2 ni..so slalu i cubit hidung dia nak mintak let go..or ada la kekadang tu kena tepuk dahi (kalau mama dia geram sebab sakit). ada gak time tu i gigit dia balik.."baru tau sakit kena gigit!!" bila dia lepaskan gigitan, dia akan buat gelak jahat..

  5. luvhaziq says:

    salam…
    haziq pn kuat menggigit skang ni.klau mamanya dia takut le nk geget sbb ku geget dia balik.mangsanya makngah le abih lebam bahu kena gigit..ha..ha..ha..suka akak tau

  6. Hayatie says:

    zah: ye zah, dia siap gelak balik, ingat kita bergurau ke hapa..eiii

    ummiaqeef: haha..ingat dah selamat kat nenen, rupa2 tang lain pula dia geget!

    ely: kdg2 aku buat..tapi respon dia gelak..agaknya aku kena kuat skit kot..haha..dera ke hapa..

    mama-miya: wah..miya siap ada 'gelak jahat' camana la bunyi nye tu gaknye ye…muuahahaha kot..haha!

    luv: mak ngah dia tak brani gigit balik ke..hahah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: