Baju Raya Azri

Pagi semalam kami keluar untuk shopping baju raya Azri. Destinasi pertama yang aku dah terbayang dalam fikiran adalah ke kompleks PKNS dan warta di Bangi. Takdalah shopping sakan pun, cuma nak beli sepasang dua baju melayu untuk azri. Tak banyak pilihan yang ada, so aku amik je la yang mana paling kecik sekali. Rasa nyesal plak tak buat sendiri, hua hua!. Konon tema tahun ini nak buat semua ‘kendondong’ warna biru, tapi baju aku dan hubby pun takda lagi, apa kes!. Aku pun pakai baju kurung raya tahun lepas (walaupun tahun lepas, tapi tak sempat pakai lagi, huhu!). Sampai kat rumah, aku test2 dulu kat azri sebelum nak di basuh. Warghh, excitednye (read: tomeinya anak ibu) tak sangka aku dah beli baju melayu pertama untuk anak, kalau dulu tengok2 je. Apa2 pun tahun ini adalah pertama kali menyambut raya dengan azri, tahun lepas aku tengah sarat. Tak sabar nak kira berapa duit raya azri dapat nak bawa azri gi beraya rumah sanak saudara.

“…..Ho ho ho, balik kampung..hati girangggg…”

“Dah ler tu bu, saya nak main plak ni”

“Saya dah boring ni ibu..lama lagi ke, kang saya nangiss kang!..”

Hahh, kan saya dah warning!

7 thoughts on “Baju Raya Azri

  1. kakngah says:

    memula… muka happy jek pakai songkok..
    yg las2 tu.. awat menangis pulak???

  2. nikhazifah says:

    AZRI..KALER BAJU AZRI SAMA NGAN TEMA FAMILY AUNTY LA..

  3. yOkOyOpOyO says:

    hihi comey lotey diaa.. kita sama ekk.. tahun lepas sarat tahun nih dah berdukung anaknyaa… babe, ku mengucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin deh… azri sayanggg… raya lek lok ekk..

  4. Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani says:

    comel aje pakai songkok.

    selamat hari raya to u & family. have fun!!

  5. Riez says:

    tiutnye die….ituler ibu..sibuk menanam, bj azri xsempat jahit..( aku ckp on behalf azri tau..hehe)

  6. asmaa says:

    comel azri berbaju melayu…

  7. Ely Hasrul says:

    ala comelnye siap songkok! tahun nih pon petama kali sami beraya ngan baju melayu siap sampin ngan songkok. tahun lps ade baju melayu tapi mmber buat lmbt siap alih2 xmuat nk masuk kepala.. tehehehe.. selamat ari raya maaf zahir batin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: