EBM Strike atau reverse cycle?

Dah shaikkk makkk….tengah syiok goncang safety gate ni!

Aku suka-suka je ebm strike, boleh ke!. Alhamdulilah, azri baru je pas baik demam. Hari sabtu yang lalu, badan dia dah tak panas lagi. Tapi dia agak kurang ceria berbanding sebelum demam tempohari, walaupun badan dia dah tak panas lagi. Azri sekarang slowly nak cari mood bermain dia seperti biasa. Cuma yang aku perasan, selepas baik dari demam ni dia jadi lebih sensitif, skit2 nak hekkk! Lambat dukung skit hekk! Tak bagi pegang tu ini, hekkk! Kalau sebelum demam tuhari, bising satu rumah dengan jerit pekik dia, now lebih banyak senyap la, kalau jerit2 pun skit jer. Maybe azri still dalam recovering mode agaknya. Nak sedapkan hati ni..huhu!

After demam ni pun minum susu tak banyak seperti selalu. dari 4 oz, dia cuma minum 2-2.5 oz je. Hari ni dari pagi sampai ke petang ni, baru 2 botol je dia minum. Kalau aku paksa-paksa dia habiskan, dia macam loya-loya nak muntah plak. Sedih plak aku tengok. Tapi bila malam menjelang, boleh plak dia habiskan satu botol tu, dan akan nangis bangun nak minum lebih kurang 2 jam sekali juga la. Kuantiti makanan pun turut berubah juga, dulu makan satu cawan dadih 3x sehari, now 1/2 cawan dadih 2x sehari. Walaupun badan tak panas, azri masih lagi ala-ala mood shocked gitu. Bila la azri ku nak kembali sediakala aktif semula ni. Teringat plak dekat entri liz “i want the old you”..eheh!

6 thoughts on “EBM Strike atau reverse cycle?

  1. asmaa says:

    bila anak2 dapat demam, nak bg mood ia ok…mengambil masa jgk…mcm anak2 saya jk seminggu demam…seminggu ke 2 minggu nak bg pulih mood nyer…jk tak mcm yatie ckp…kejap2 hheeek…eeekkkk….

    lg satu…ragam masa demam lg ok kot dari ragam slps demam…ragam selepas demam lagi mencabar…semua kerja tak jalan…ngadap dia sorang jerk 🙂

  2. Hayatie says:

    asmaa: betul la asmaa…bagus asmaa byk experience nih..pape nnti leh refer asmaa jer.

  3. mirah says:

    agaknya tekak azri ada tonsil kot, tu dia tak lalu makan dan minum sgt agaknya. Takpe, sket hari lagi ok lah tu.

  4. izzahazfar says:

    kak…budak2 demam mmg camtu kot…akmalpun sama…masa demam n batuk teruk ari tu…minum susu..muntah,makan lg la…dari 1 bekas dadih,jd 1/2…

    apapun…semoga lekas sembuh..

  5. charming-umi says:

    entry aku? hehe.. anakku dah kembali ceria. hujung minggu lepas, kitorang main dgn dia je utk kembalikan mood dia. skrg dah ok. don't worry, layan je azri tu. nnt dia ok la tu

  6. Hayatie says:

    mirah: tu la, maybe tekak dia tak sedap..

    zah: ye ke zah..tula,harap2 cepat sembuh

    liz: hmm..nak kena main2 dgn azri juga la ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: