Rezeki Ramadhan

Hasil awal pagi tadi, Alhamdulilah. Walau tak semeriah yang lain, tapi cukup membanggakan bagi 10 m.o EP’er ini. (Sila jangan geli2). Begini lahhasil setiap kali sesi pumping aku pada awal pagi. Walaupun ianya tidak lagi sehebat awal2 dulu. Kalau dulu, setiap pagi harus penuh kedua-dua botol itu. Duhhh, rindunya zaman-zaman itu. Seronoknya bila tengok susu memenuhi segenap ruang botol itu. Boleh senyum sampai ke telinga. Tapi, jangan kalau dapat separuh dari itu, sedihnya mengalahkan orang yang hilang harta. Betulah kata orang orang..”our precious breastmilk”..

Yang pasti hasil kiri, lebih champion dari hasil kanan. Dari segi size? (haha, lu pikir lah sendiri..wakakak). Bagi memotivasi diri aku lagi untuk sekian kali dan yang lelain, aku masih lagi mengepam dengan kadar minimum 7x hingga ke 8x sehari pada ketika ini. Aku masih lagi bangkit mengepam 2x pada waktu tengah malam (pukul 1.30am dan pukul 4a.m). Aku rasa boleh kira dah when was a last time i have good nite sleep, huhu! Jemu? letih? Malas? Tuhan sahaja yang tahu perasaan ini dan orang-orang yang melaluinya. Namun jika sebagai sahm pun aku terpaksa beri yang “lain” sedangkan aku telah diberi “free of charge” untuk make full use of it, sure the guilty feeling akan lebih berganda.

Aku masih menghitung hingga ke 365 hari. Dan apabila sampai hari itu, aku boleh senyum ‘separuh’. Yess, lagi 60 hari je lebih kurang tu..huhu! Tak sabarnya. Wahh..entri emo lak aku sementara nk tunggu waktu buka nih. Sambil layan mengepam. Kalau waktu2 mengepam ni lah aku selalu terimbau perjalanan EP dulu, kini dan selamanya….eerrkk, selamanya!!??..

8 thoughts on “Rezeki Ramadhan

  1. cahaya_arif says:

    Tie…pakai pam baru best tak? Kalau ada masa lapang,,ewahh..citelah pasal pam pulak. Macam seronok je nak baca? Gajet penting tu for EP

  2. nikhazifah says:

    wah..selamanye ke?biar betul mu..takkan azri dah kawen pon mu nak ep gak..hahaha..

  3. Hanim says:

    salaam… I finally got my sleep (6 hours best, best) when she weaned off on her own at 18mths. Dahler refused bottle 13-14mths, weaned off mommy at 18mths. So no more BF, no more pumping. I don't miss pumping, but miss the BF.

    Next baby… cari a good LC? Did I tell u, I was in the hospital for 5 days post C section. Balik only bila baby pandai BF. Padahal I'm trained in BF-24 hour course tuh.

  4. izzahazfar says:

    seronok kan kak…sape tak rindu dgn moment dulu2..masa boleh kumpul stok susu byk2…tp apepun..rezeki anak tetap ada kan..

  5. CuppyCakeMommy says:

    cayalah yatiey..i takpernah dpt sampai 10oz..plg byk pun8ox je ..

  6. Hayatie says:

    Cahaya_arif: ye betul, pam dan diriku bagai irama dan lagu

    nik: apakekdanya nk EP pas azri dah kawen, ku suh menantu ku BF, klu tak siap….huhu!

    Hanim: This time akan ku set epoinmen dgn LC awal2..

    izzahazfar: yer…now, nk buat stok pun sempott ni hah..hihi

    Cuppycakemomy: okla tu..ada org lagi byk tau..sampai takleh pki botol mlo ni, kena pakai standard botol yg tinggi tu trus setiap kali pam..amazed sungguh!

  7. asmaa says:

    wow…kira banyak lah tu…
    saya kedua2 belah baru dpt byk tu…jika sebelah jerk…dpt separuh botol jerk…

    ape pun rezeki anak sentiasa ada,insyaallah…
    go go go yatie…

  8. Hayatie says:

    asmaa: ye lah pape pun rezeki ramadhan kn….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: