Sekali salah daa..

Eeeii…geram! Boleh pula salah. Kalau diamat-amati gambar itu (buat2 ler paham,hihi), itu adalah leher baju kurung yang belum siap lagi. Even, tangan, pesak etc sume belum dicantum. Baru buat lehernya dulu. Aku nak buat baju kurung mak aku. Banyak kain2 lama beli tapi tak berjahit. Aku dah lama tak jahit baju kurung semenjak ada azri ni. Last skali aku jahit tahun lepas, buat baju kurung preggy, hihi! Sebab masa raya tahun lepas aku tengah sarat. Baju kurung pun tak muat. So aku buat ler baju kurung besar tang perotnya supaya tak nampak perot.

Memandangkan nak raya ni, aku nak buatlah sehelai dua. Dah syiok aku cantum dan jahit, bila tengok betul2, aisey, kolar dia sudah terbalik dah. Kolar dia yang kat luar tu sepatutnya belah dalam. Aku tak perasan belah luar dan dalam kain ni. Seakan-akan sama je. Ni kes nak buat cepat2 la ni. Sebab susah nak buat kerja kang kalau azri dah bangun..huhu! Adoi, sila la tetas dari mula…mencikkk! Terus aku bungkus balik mesin, ilang mood dah!….

8 thoughts on “Sekali salah daa..

  1. ibu_arifa says:

    kesiannyer…nak mentetas balik tu yg letih tu..tak pe lah..sabar yer lah kak Hayatie..puasa2 ni kena byk sabo…hehehe

  2. kakngah says:

    kehkehkeh!! telebih mkn samosa la tuh!

  3. Aishah says:

    hahhaha tha..sila tetas dgn cermat ye kalau tak ko x baju raya…aku tailor baru ambik kelmarin harap dia siapkan on time…

  4. Hayatie says:

    ibuarifa: tu la, dugaan ku dibulan pose ni..

    Kak ngah: hehe, ye la gamaknye tu..tapi series sedap samosa itu, nyiumm2…caittt, pose2!!

    Aishah: hua hua, ada juga ku beli ready made je ni.uhukk!

  5. Normaliza says:

    aik, sama pulak dgn kes ku. ku terpaksa tetas balik sebab tercantum badan terbalik. haha..tu semua kes nak cepat sampai tak nampak mana kain bahagian dalam mana luar..

  6. Ely Hasrul says:

    ya allah ahhahahhah letih tu

  7. asmaa says:

    hehehe…
    biasalah tie…lelagi nak kejar sikecil bangun tidokan…
    saya tiap2 tahun akn jadi mcm tu,yg jadi mangsa baju hubby…hehehe…

  8. Hayatie says:

    liza: mu pun tengah buat baju kah…ekekek. Susahkan nak benda2 camni kalau ada anak kecik, haiihh!

    Ely: Berpinar mata nak netas tu..huhu

    Asmaa: ye la asmaa, ni baru sorang, kalau 2-3 nnti, aduhh!Jadi tukun kot mesin itu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: