B1N1

Bila tengok title sure ramai terkejut ingat ada virus yg baru lagi ke hapa. Hah, ini pun boleh kira ‘virus’ juga. Aku tak tahu lah ada diantara kalians yang dah dengar menda ni. Ada skali tu,tengah aku dok ym dengan hubby aku. (dah kahwin pun masih ym2 lg dgn hubby,huhu! Apa nak buat dah hubby ku duk dibatu bahat). Tengah kami borak2 pasal H1N1,hubby aku pun kata;



Hubby: skang ada virus the latest tau..mutasi dari H1N1, nama B1N1

Aku: oh yeke.. Cepatnya virus tu spread ye.

Hubby: iye, kawan saya dah kena, so skang dia kena kuarantin dirumah je..

Aku: Apesal die kena kuarantin kat rumah? tak bahaya ker, kang jangkit anak bini dia ker..

Hubby: Hehehe!

Aku: eiiiiiiiiieee…….

Whattt@?!?!….Bila tengok word ‘bini’ aku dah rasa ‘nak kena laki aku ni’. hhmm, mula2 aku slow sket nak pick up,lama2 aku dah rasa lain macam je bunyinya ni. Lagi nak buat LAWAK lah plak. Aku dok series seriau nih. Tapi dalam lawak2 tu hubby pesan supaya aku tak bawak azri ke mall atau hypermart2 ni time weekend ke. Kalau nak pegi juga pegi time orang keje pagi2 ke atau pegi sorang2 ke. Baik boss!

One thought on “B1N1

  1. kakngah says:

    wakakaka!!!!! en. aji AKA bos aku br jek buat lawak B1N1 last week…. memula aku cam blur gak.. sebbaik cekap.. dpt tgkp jua akhrnyer…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: