Safety gate

Akhirnya…tiada lagi acara tarik ‘walker’ keluar dari dapur. Feveret spot azri yang baru. Ku kira kebanyakan anak2 yang lain pun memang suka ke sini, kebanyakkan yang ku dengar la. Napa eh!. Ni yang malas kalau dah berwalker. Panjang betul langkah dia. Mula2 nak cari yang 2nd tapi kebanyakan dah sold out. So nak taknak, kena beli baru juga. Seperti biasa, kriteria pembelian adalah yang paling kemut murah,haha! Murah tak murah sangat la, rm129. Ku bajet kot-kot bawah seratus leh dapat.

10 thoughts on “Safety gate

  1. kakngah says:

    ingt dedolo… kt rmh kwn, pak dia duk paku papan jek.. xbg bby msk dapo… hihihi.. tradisional tuh..

  2. asmaa says:

    umh mak saya pun guna mcm tradisional…guna papan…hehehe….tp kat umh sy tak dpt pasang safety gate tu…jd time wat keje dapur kena 'angkut' ke ruang depan bila ia sibuk gak memasak

  3. Adwindaa says:

    huhuuu nak beli gak… adwan ngan walker tak lepas sbb sangkut sofa kat tepi tuh… tp lau dia meng"combat"…. laju je menuju ke medan perang…. hehehehe…. nak beli tp duk sangkut2 lagik….

  4. Normaliza says:

    ku jugak yang tak beli safety gate..kemut punya pasal..hehe! Tapi terpaksa tahan je la bila Yamin mula memunggah pinggan mangkuk kat rak..huhu!

  5. Hayatie says:

    kak ngah & asmaa..ku tahu..ala2 papan yg die slide kn kt pintu itu..tapi kita kene buat frame kt kiri kanan pintu itu kn supaya kita buleh slidekn papan itu..

    lin & liza..rasa macam tak rugi kot beli…

  6. Afne says:

    rasanya my dear ada sales jual less than 100. tp ok la tu kan beza pn tak byk.

  7. Ely Hasrul says:

    murah tuh.. sami nye gate dekat 300.. brand ape ntah.. safety 1st kot.. bese kalu barang cengini papi yg survey papi yg beli.. kalu papi beli mmg mana2 ntah dia jumpak.. kalu aku.. soping baju aje hahahha

  8. luvhaziq says:

    ku pn xguna lg safety gate nie.mtk hubby belikan tp dia kata nk buat sendirik…sudahnya xbuat2 pn..wakaka..skang nie biar jer haziq suka ati nk merangkak kt mana

  9. Hayatie says:

    afne..lor ye ker..ku lambat seminit la ni..hihi

    Ely…safety 1st tu mmg mahai betul..tapi cunngg..dah mcm nak beli gate pintu rumah lakkk regenya camtu…hhihi

    Luv..mcm hubbyku jugalah..mula2 nak bikin sendiri kunun

  10. kakyong says:

    yatie,
    kakyong ni anak dah 3, tak jugak ade safety gate… en ayah sungguh kemut, jd ku bersabar sajer lah bila anak2 mula main dgn pinggan & besen2 plastik ku…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: