Review: Medela Freestyle

Baru jer dapat bp buah hati baru, Alhamdulilah rezeki azri!Setelah ku diracun oleh aisyah, muahaha!ya ampun! Dah lama mendamba baru sekarang berada dalam gengaman,haha!Hokeh! First of all, memang mobile la FS ni. Sebelum ni aku pakai s3, agak terasa terikat, rasa terhad dan sebagai. Pasni aku leh berjalan kemana tak hengat dunia lah..haha! Tapi, aku nak tekankan disini, sila jangan berharap agar susu dapat di-upkan jika kita bertukar FS ni yer. Pada aku yang dah beberapa hari berFS ni. Production susu aku tetap sama jer! Sebab utama aku bertukar pada FS ini adalah ke-mobile-an nya. Tersangatlah memudahkan ku especially orang berEP seperti daku ini.

Dari segi comfortnya pula, ku dapat rasakan yang FS ini lebih selesa berbanding S3. Sebab, kalau guna s3, breast ada skit2 ala perit tapi ku tahan jebat!. Tapi breastshield fs ini ada bahagian yang lembut pada corongnya, camna nak describe ekk. Yang bestnya FS ni dia ada part stimulation phase. 2 minit untuk part stimulation ini masa kita on FS ni. Stimulation phase ini gayanya lebih kurang macam ni lah, die akan suck lebih laju dari biasa, untuk menggalakkan let-down. Suction dia adjustable dari level 1-9. Kalau ikut level aku, aku gune level 8 terus!

Dari segi batterinya pula, untuk pengecasan kali pertama, perlu di cas 24 jam, sebelum menggunakannya. Untuk penggunaan heavy duty seperti ku yang mengepam 8x selama 30 minit setiap sesi, batteri ini dapat bertahan selama 2 hari sahaja. Menurut penggunaan aishah pula yang menggunakan lebih kurang 2x sehari, batteri ini dapat bertahan selama seminggu. Sesungguhnya aku sangat risau jika penggunaan sepertiku ini akan memendekkan jangka hayat bateri ini. Maknanya, jika baru2 tahan dua hari, nanti makin lama makin kurang lagi ketahanannya. Wallahulam. Jadi, aku berpendapat untuk menggunakan fs ni jika aku keluar, apabila di rumah, ku guna s3 sahaja. Buleh kah! mueh2!

Secara keseluruhannya, ku kasi 5 bintang dari 5 bintang!Haha!Ku sokeee! Disebabkan kita rasa happy, selesa bila berfreestylo ini, secara tidak langsung akan memeriahkan susu juga!Mudah-mudahan lah!Amin!

12 thoughts on “Review: Medela Freestyle

  1. herni says:

    hnsss2…panas mak nokkkk…wajib mak jeles tahap kerbau pencen nih adeiiii…nway syabas bette…bombay police station…mudah2an semakin mewah dan murah rezki azri mu pas nih (persediaan ramadhan dan raya yg bes tuh hih)

    p/s: motor dia jgn mu lenjan terus no 8 beb..nnt dia dah imun ngan no tuh takut tak jln no lain lak ahacks

  2. Jiji says:

    Hamboi@!~ bersemangat memerah!! Ni boleh jd calon ibu mithali ni!@!~

  3. nikhazifah says:

    okes..ku akan jadik pom pom girl utk mu yatie, sesungguhnya ku teramat jeles ngan mu (mode jeling guna ekor mata)..nnti ku akan rompak FS mu itu..mu guna elok2 ye bp barumu..jgn sia2kannnya..sob..sob..sob..

  4. Normaliza says:

    Waduh..jeles bangat ke baca entri mu kali nih. Moga2 hasil tenusu mu bertambah meriah dgn kehadiran buah hati baru tu..🙂

  5. Afne says:

    vaaaa… jelesnya saya!

  6. Yatie says:

    wah sudah hapgrade…………so blh la lari pecut pasni……. caiyok sahabat!

  7. kakyong says:

    amboi dah ade gadget baru… semoga semakin meriah hasil tenusu utk azri..
    rumah ni pun dah tukor baru yer… nampak pro gitu..;)

  8. Hayatie says:

    herni..haha..ku pon dah merempit juga ni, kdg2 no 6 la plak..ade timing2 la no 8 ni..hehe!

    JiJi..mudah2han cico harahap laaa..jadi ibu mithali ni..Amin!

    nik..harus ku jauhkan diri & FS ku ketika di sgm nnti nih..hihi!

    Liza..mudah2han juga..sama2la kita! apa cita s3 mu itu?

    Afne..hihi..meh2 sambar satu nakk..

    Thu, bukan lari pecut jer, lari berpagar pun boleh ni hah…haha

    kak yong..hihi..suma kasi baru ni kak yong..haha!

  9. ibu_arifa says:

    Cam Best jer guna FS ni..tp cam ribu riban jer rase nih.. tak pe..pas raya nnt, ku akan kumpul2 duit raya anak ku- buat beli FS ni..okey? hihihi

  10. mamanoa says:

    beb..ku jua mau try la FS ni..tp portable x kalu kiter ni jenis duk opis n kua sumer..AVENT IQ UNO ku motornyer da rosak..sedey ni..hubby bg greenlight bli FS ni..maner nk carik yg murah??
    maner better S3 ker FS???
    tolong bg suggestion..

  11. mama salmi says:

    akak, 1st time pakai mmg kena cas 24j ke? saya takde plak diberitahu oleh penjual pada saya macam tu…

  12. Hayatie says:

    mama salmi: Ahah, memang kena cas 24 jam dulu🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: