Amenda tu?

Warghh, pagi ni aku terkujut tengok kat gusi azri yang nak tumbuh gigi itu ada macam darah beku la pulak. Aku tak tahu lah penyebabnya. Sama ada dia gigit benda yang keras atau terlaga dengan gigi bawah dia yang dah panjang tu. Atau memang semula jadi ker hapa.Tapi memang lately ni segala bagai benda dia geget! Ku mms gambar ni kat SIL ku, dia tanya, demam tak, ku kata tak, temperature 36.5. Tapi ada time2 merengek ntah hape2 tah!. So dia bajet azri ku ada tergigit benda yang keras dan berlaga dengan gusi dia yang menbengkak nak tumbuh gigi itu. Hmm..macam-macam!

8 thoughts on “Amenda tu?

  1. fiza says:

    Siannya Azri…mesti sakit tu.

  2. ummiaqeef says:

    alalala…ciannye dier..x nangis ke?

  3. My_Aqeelah says:

    dia takde korek2 gusi ke? masuk tangan dalam mulut ke…mana lah tahu. gusi gatal.

  4. cintaKusayangMu says:

    ksianye…
    still bleeding lg ke???mgkin ader la kot dia terjatuh mu xperasan ke…gg bwh terkena gusi bnkak kt ats tu..

  5. MatAhaRiKu says:

    itu la cabaran waktu baby nak tumbuh gigi..nk kena jg tu..cian dia mesti pedih

  6. ibu_arifa says:

    pada pendapat saya..tu mesti kes tergigit tu. apa2 yg keras scra tak sengaja kot..sbb ari tu ada kawan ckp "time2 baru tumbuh gigi cam ni lah kena jaga sangat2..anak dia cepat jer -asyik2 berdarah jer gigi/gusi ..kadang2 sbb terjatuh/terhantuk"..dia ckp cam tu bila tgk gigi Dalila yg baru nk tumbuh tu..
    so far, tak nampak lagi gigi/gusi Dalila berdarah.
    sian Azri kan..tak pe..anak lelaki kena kuat!!

  7. Hayatie says:

    Fiza & ummiaqeef..tu la pasal..xtahu la sakit ker tak, so far heppy jer die..ibu die lak yg tak happy..huhu

    My aqeelah & Qis..masuk tangan tu mmg slalu lah x dpt nak dielakkan..kotlah gigi bawah die terkena gusi tu..

    Matahariku..tu la pasal..ingat tumbuh gigi ni senang jer..ehehe

    Ibuarifa..betul tu..tapi mmg kdg2 tak terjaga dah..laju betul

  8. kakyong says:

    huhuhh.. aliya ku belum bergigi lagi, walau dah nak masuk 11 bulan..😉

    Tha, tak sama pengalaman bb dpt gigi ni.. ALhamdulillah, anak2 kakyong takde lagi yg demam gara2 tumbuh gigi… tp turn aliya ni tak tau lah camner…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: