Azri dah mahu frozen EBM?

Azri memang dari awal2 lagi merejek EBM frozen. Kalau dalam keadaan die sedar, there is no way yang aku dapat kasi dia minum yang frozen, even kalau die minum pun kadang setengah jer dari kuantiti yang dia selalu minum. Itu pun kira nasib baik lah, kadang suku jer die minum. Maybe sebab aku tak train die minum frozen dari awal2 lagi. Azri start ku beri frozen, masa umur 4 bulan. Sebelum ni, memang die consume fresh jer (sebab dulu stok frozen pun terkedek2 jer). Aku excited mengumpul jer. Bila dah hampir mencecah expiry, baru ler tergesa-gesa ku nak merotatekannya. So waktu2 yang yang sesuai adalah ketika waktu pada tengah malam, waktu mamai2 dalam tido nak susu.Dapatlah stock frozen ku dirotatekan sehari sebotol, kadang2 selang2. Tapi dalam seminggu ni, ku dah pernah kasi dalam keadaan yang die dah jaga. Ada satu malam, aku terlewat bagi thawed EBM. Azri pun tido lama lak malam tu, dah ke-siang baru die terketik2 nak susu, aisey, dah jaga. Konfem die minum separuh je ni. Tapi meleset juga sangkaan ku. Dalam keadaan yang dah bangun tu, die sepah juga sampai habis. Ker sebab dah kebulur tido lama sangat. ish ish! Suka hati aku.

7 thoughts on “Azri dah mahu frozen EBM?

  1. mamanoa says:

    HAYATIE..TANX..i da dapat da CD cartoon tu..tanx..comey..2moro my anniversary..huhuh,xtau nk bg aper kat hubby..any idea????

  2. Hayatie says:

    Hihi..happy anniversary yer mamanoa..ape kata mu bagi die shades ker?..

  3. Honey says:

    Cam ner u latih ? Anak I tak nak lansung … Even i fulltime housewife tp takut ade2 emergency kes ker susah jugak .. Ajar saya yer ..

  4. Hayatie says:

    honey..hahaha, rasanya sebab die dah kuat minum dan selalu cepat lapar, tak sempat nk ngada2 lagi. Seriesly, sy tak penah train die minum frozen since die reject frozen dulu, takut membazir je, hihi. So saya bagi waktu die dah tido n bangun jap utk minum susu je. xtaula mcmmana die tetibe minum jer frozen tu time die dah sedar.

  5. umisyifa06 says:

    smlm berbotol2 frozen ebm saya yg berusia 2 bulan plus ku buang, wpun bleh tahan 3 bulan, tp rasa rimas la tgk frozen ebm banyak2, mcm mana nak buat dgn frozen ebm ni ya? yg sulung bila kita campur fm dgn frozen ebm terus reject (sama jugak kalu campur dgn fresh ebm) padahal dulu2 dia nenen umi dia…

  6. umisyifa06 says:

    sorry ye hayatie meluahkan perasaan kat sini

  7. Hayatie says:

    umisyifa..wahh alhamdulillah, meriah susu awak sampai buang2 jer frozen..masuk dlm bubur die ker..atau bg masa die tgh mamai2 ker..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: