Cirit Birit-Part 3

Alhamdulilah..selepas episod cirit-birit disini dan di sini. Azri dah tak cirit birit lagi. Puncanya aku pun tak pasti kenapa. Dah 2-3 hari ini juga azri start makan balik seperti biasa. Menu yang sama bubur+kentang, kenapa mesti kentang? Sebab kalau takda kentang, memang dia akan makan sedikit sahaja. Kali ni takde carrot, last time aku letak carrot, abis suma cirit. Kali ni takda carrot, oklah pulak. Adakah carrot menyebabkan azriku cirit birit? atau mungkin perut dia yang masih muda lagi tu, lom dapat menerima makanan dengan baik. Mungkin pasni aku akan intro carrot balik kat dia selow2. Kadang-kala bila bertalu-talu suapan tu, azriku macam muak dan nak terloya pula. Huh, sabare je lah! Kadang-kadang aku missed juga selang2 satu hari kasi die makan..Huhu, penyakit M melanda lagi..buleh kah itu macam!Atau kena konsisten kasi makan hari2 kah!.Takda pula, die menunjukkan tanda2 lapar ke pape, bila sehari tak makan. Pendek kata, ku rasa kalau die tak makan pun macam takde efek je…huhu. Yang efek kalau tak kasi susu..hihi! So far, consumption EBM azri makan ke tak makan ker, sama jer still >30 oz satu hari..selalunya 34-36 oz sehari.

8 thoughts on “Cirit Birit-Part 3

  1. dyanna says:

    Cute baby..

  2. herni says:

    dun worry babeh…skrg ni solid food bukan keutamaan lagik…just sesi suai kenal lagik…meaning that susu tetapppppppp no 1 hihihi

  3. nikhazifah says:

    tha, tak semestinya kene bagi hari2..selang sehari pun blh..susu mu banyak tha..tak kebulur si azri tu..muerah rezeki dia..

  4. didahaida says:

    bubur nasi + kentang ?.kenapa.meh ku jawab.kentang sng.sedap.lemak2.tp muskil carrot leh wat cirit birit.polik tuh

  5. Farah says:

    maybe something yg mama die makan kot buat cirit birit tu..afif pon kena bila saya cirit birit hehe..

    anyway i link ur blog yer..

  6. mama-qaisara says:

    mak ai..dasat eh hasil ebm u sehari..huhu

  7. Hayatie says:

    dyanna…thanks

    Herni..tula ku bajet begitu juga..huhu

    Nik..haihh…mudah2han, amin!

    Didahaida..Acikk pon polik ni..kerna carrotkah..nnti ku nak kasi balik carrot tu..hehe

    Farah..so far ku makan sama jer everyday dan ku pon tak cirit birit..

    Mama-Qaisara..dasat ker..adoi..tu pun cukup2 makan jer tok azri ku..huhu

  8. kakyong says:

    salam hayatie,

    aliya slps dah masuk 10 bulan ni, mesti makan hari2, pagi+lunch+dinner, sblm ni kalo pg dah mkn then pastu BF jer.. ok.
    so not to worry.. 1st 3 mths just introduction jer.. pastu jgn le paksa dia makan like suap suap suap..😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: