Cirit Birit-Part 2

Haha..entri ini ada siri juga, seb tak jadi soap operass lak..eheh! Kesinambungan daripada entri cirit-birit azri tuhari. Aku masih lagi tak puas hati, selepas daripada azri cirit birit selepas makan bubur nasi+carrot+kentang. Aku dah stop kan die makan untuk keesokan hari. Alhamdulillah, kurang dah cirit2 tu, pastu bontot die yang merah tu ku sapukan dropolene, pun dah berkurang dah merah dia. Jadi hari ini aku degil lagi,hahaha..aku buatkan dia bubur menu yang sama tapi kali ni fresh jer, ku tak chillkan, sebab ku nak tengok sama ada perut die tak tahan makan bubur yang dah disejukkan ker.

Ye lah, sebab masa 5 hari pertama azri start solid( iaitu pada 23hb april tuhari), 2 hari pertama ku bagi bubur ‘o’, oraiss, pastu 2 hari kemudian ku bagi bubur+carrot pun orais jer, tapi utk menu2 ni die makan sedikit jer. So ku tambahkan kentang dalam bubur dia, kali ni licinn!Pun orais jer. So hari ke-6 dia start makan bubur+kentang+carrot. Dan hasilnya, oraiss jer! makan juga bubur chill yang telah dipanaskan, takdelah poo poo banyak kali. (Faham kah kaliann…hoho). Ni stok tak tunggu ‘4 days wait rule’…haha!

Cirit birit ni start selepas aku balik dari batu pahat pada 2Hb tu hari. Tapi makanan yang sama juga. Selepas satu hari stop, hari ini ku start balik bagi makan yang sama, tapi fresh takda chill2 nya. Pun sama, dia poo poo lagi skit2 sampai 7 helai cd yang ku tukar suma ada cirit2. Jadi conclusionnya bukan sebab bubur sejuk la kot, maybe sebab makan tu kot. Esok ku nak bagi bubur ‘o’ +EBM jer. Tah2 nasi tu kot yang buat dia cirit, haha!..Mak aku dah sebok-sebok suh aku try beli nestum bagai ,dia bajet kalau makan nestum tak cirit-birit..ayoyo aku fenin lagi. Ye la sebab aku ni pun dulu bayi FM+nestum bagai, so susahlah aku nak mengubah mentalitinya..huhu!

5 thoughts on “Cirit Birit-Part 2

  1. cintaKusayangMu says:

    ku nk ikuti perkembngn mu bg mkn kt ankmu…
    ku nk menuntut ilmu dr mu….huhukk…

  2. nikhazifah says:

    alahai ciannye kat azri..cian jgk kt mama azri sbb tatau punca insiden ini berlaku..kalo la azri blh cakap bagitau nape dia cirit..elok gak mu tkr diet die mcm awl2 dia makan dulu..

  3. kakyong says:

    salam yatie,

    hari tu yg u balik kg tu citer yg ebm beku cair kan.. takut sbb ebm ‘rosak’ kot !! huhuu, memandai jer kakyong ni..

    azri dah okay kan.. kalo kakyong pun riso kalo baby ciritbirit ni.. sian kat perut dia, dah le baru belajor nak makan..

    tu la mak2/opah2 memang camtu, selalu suh bg nestum.. anis tu dulu sbb kuat mkn nestum (manis gula), tu la skrg ni kelaku aktif tak henti.. sampai skrg dia ni jd kuat makan.. umor b;m 2 tahun, org dah ingat dia tahun..

  4. Hayatie says:

    siti..aha..nnti ku buat dramasss azri dan solid food nya..haha

    Nik,..ku dah fenin ni…

    Kak yong,..ebm beku yang cair tu tak sempat nak minum pun, buang jer terus…huhu..hari ni die tak makan pun, sian lak..kasi perut die rehat jap…

  5. littleluqmanhakim says:

    semoaga Azri cepat sembuh. kalau tak mo bagi poo poo cair n cirit cuba la bagi apple puree. saya ada terbaca kat wholesome website tu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: