Tag yang ke-4 & 5

Tag yang ke-4
Untuk menjawab tag ke-4 dari
nazra, tag ni rasanya macam ku dah buat. Tag Fotofunia..di entri ini.

Tag yang ke-5
Yang ni tag dari shinta_mum, tag cabaran langsing. Wahh ku tak suka tag2 begini.

1. berapakah ketinggian anda sekarang & berat anda sekarang?
berat 82kg (haha..berat dah ni..)
tinggi 170cm

3. Berat paling tinggi dlm sejarah anda & usia anda ketika itu?
Berat masa ku pregnant, 92 kg rasa nya, dan berat sekarang, 82 kg diusia ku 28 tahun.

4.apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing & kejayaan anda dgn makanan itu?
Kalau sekarang ku lom berdiet lagi. Kalau dolu2 diet masa berat ku ala2 80 kg masa zaman2 blajar dulu..ku diet dgn tak makan nasi, makan roti jer, exercise (berlari2 anak kat bilik, sit up) selama setengah jam tiap2 hari.

5.berat paling rendah yang anda pernah dapat & usia anda ketika itu?
Berat ideal ku iaitu 58kg. Masa tu tahun 2004, 23 tahun kot

6.anda pernah menyertai program kelangsingan badan? nyatakan kejayaan anda?
Tidak pernah sebab ku kemut duits..haha

7.apakah yg menyebabkan berat anda naik mendadak?
Sebab ku tak jaga makan huhu!dan tak eksesais dah..

8. apakah target anda untuk kurus selepas ini?
Nak turun kan slowly pada 70 kg. Tapi kenala bersabar sampai azri dah setahun lebih dulu kot baru nak pikir2 diet ni..hahaha!

9.memiliki gambar anda dulu & kini?
haha..dulu kini dan selamanya…

10. sila upload k?


Ni masa zaman vogeh2..ahaks! Tahun 2004 la lebih kurang tu.


Ni waktu di Support Group Meeting (SGM) di Tasik Cempaka tempohari. Ayoyo, ku yang besar gorgon ditengah2 itu. Sebelah kiri tu lis dan kanan nanie143.

3 thoughts on “Tag yang ke-4 & 5

  1. kakyong says:

    salam yatie,
    azri kecik lagi, usah pk pasal nak berdiet lagi.. kakyong masa anak sorg, tak pk pun, pastu lekat lagi, then lekat lagi.. heheh.. ni tunggu Aliya putus susu (1 tahun 3 bulan lagi) baru nak pk utk turunkan sket lagi.. tp by that time kakyong dah 38, sedang daku kemaruk nak sorg lagi anak.. alamatnya memang takkan berdiet lah jawab nyer, sehingga umur 40++..

  2. Hayatie says:

    haha, kak yong, mmg tak pk sgt pon, tgh pikir nak buat anak dulu..ekekeke!

  3. Mama Shinta Musraika says:

    salam..

    hayatie.. tag ni kakyong yg bagi. saje nak panjangkan bagi mu keja lebih sikit hehehe. ku pon sama tak brani nak diet ni kang diet2 shinta tak minum susu plak!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: