Projek Jahitan: Nursing Cover

Alhamdulilah jadi juga Nursing Cover (NC) yang baru ku coba2 ini. Inilah hasil kerja tangan kertu ku itu. Buleh laa. Ni tempahan dari THU. Banyak seh kain die bagi. Meroyan ku nak menjahit tu. Dah lah mesin jahit ku tu semput aahh, pinjam mesin jahit baru herni syiokk ni wakaka. Nasib simple je. Pattern NC ini adalah dari contoh NC yang dibeli oleh THU. Jahit NC jenis ni lagi mudah sikit la dari nappy stacker. Ada banyak lagi corak kain ni, lawa2, syiok plak ku tengok mcm nak rembat jer satu wakaka, tapi tak sempat nak upload. Jenis kain ini bukan cotton, jenis kain ni yang licin, tapi lembut, sejuk dan ringan jer. Tak tahulak plak ku nak panggil kain apa.

9 thoughts on “Projek Jahitan: Nursing Cover

  1. herni says:

    haaa ku tahu nak panggil apa~ KAIN PELEKAT!!! Ok tak cadangan aku? wakakaka!!!

  2. luvhaziq says:

    xpun KAIN BATIK…hahaha..

  3. @Salwa says:

    salam hayatie
    cantik sungguh kain nya
    selama ni tak pernah beli any NC sbb takde design yg berkenan di mata..
    tp yg ni mmg lawa..exotic design
    takde dlm market design mcm ni(rasanya)
    tahniah hayatie..
    kalu u jual, i nak beli satu ye.
    sungguh bagus ibu2 skrg, makin produktif.
    tahniah
    mabrook🙂

  4. Normaliza says:

    Wa..ku terkesima dengan hasil tanganmu itu..Kalau ku buleh bf, dah lama ku oder dgn mu..

  5. maryaaa says:

    wei beb bila nak bukak kedai ni? NS dah panda, NC dah pandai, CD pon ader..bilaaa beb?

  6. Yatie says:

    uish lawa gilo design ni , ku nk beli laaa

  7. kakyong says:

    salam hayatie,
    ramai nyer ibu2 yg menjahit ni… jeles nyer daku.. ni yg buat keinginan utk mdapat mesin jahit semakin mbuak2…

  8. herni says:

    wah lawanya jahitan puan…corak kain nye pun boleh tahan memikat hati…tidak teringin kah puan membuka kedai online? saya adalah salah seorang peminat setia puan.

  9. Hayatie says:

    Herni, Luv..haha, lawakla kain pelekat & batik nak buat NC.

    Salwa,…aha, ni pun kain org bagi suh jahitkan..ekeke

    Liza, kalau tak BF pun leh pakai NC per, tuk cover mengepam lak..hihi

    Maryaaa..Mu jangan, kang kalau ku bukak kang, mu sentap pulakk…ekekek!gigil la nak bukak online store..

    Yatie..hahh beli jgn beli!

    Kak yong, aha kak yong, per tunggu lagi, rembat jer satu mesin, kalau dah bergelar SAHM ni tak rugi kalau ada satu mesin jahit, kalau buring2 bleh meroyan kat situ lak.

    Herni, kalau ku bukak kedai online nnti, ku paksa mu beli setiap produk dgn ku buleh..ekeke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: