Tag-Hobby

Tag hobby ni ku dapat dari Maryaaa. Toceh!. Dah lama ku nak buat tapi tak ku tak terfikir hobi yang specific. Then baru ku teringat, antara banyak2 hobi, selain menjahit ada beberapa hobi kku ini boleh dikira mengarut kot dan tak berfaedah pon..huhu. Sebab diantara semua hobi yang ku ada, ni lah antara hobi ku yang paling konsisten. Yang first ini, ku addict betul untuk kumpul kad dan reload kad. Segala jenis kad empat segi yang sama size lah. Tapi yang paling banyak kad yang ku kumpul adalah reload kad. Jenis-jenis reload kad yang ku simpan digi, hotlink, ring-ring, i talk etc. Selain tu termasuk la kad-kad royalti yang tak pakai bonuslink, realrewards, kad atm yang lama-lama, copy card, eii banyakla..pendek kata segala jenis kad yang keras berbentuk segiempat tepat lah kusimpan, hihi! Yang paling kronik, lesen-lesen memandu yang expired pon ku simpan. Kad-kad ni ku kumpul dari zaman ku belajar dulu. Kalau kira balik, nilai kesemua reload kad ini mencecah RM3 ribu rasanya, hoho! Laa ni, ku dah tak kumpul reload kad sebab tak pakai prepaid dah..ehehe! skang kumpul italk atau ring-ring atau ade member2 ku juga yang suka sedekah topup kad diorang,hihi!

Hobi ku yang kedua ini pula, suka kumpul segala bagai paper bag dan bag-bag utk letak barang. Sebab sebelum ada azri ku suka pegi ekspo, sebab kat situ je tempat-tempat yang diorang banyak kasi paper bag atau bag-bag kain tu (ala tak tahu nak panggil apa). Sebenarnya beg-beg macam tu ada banyak lagi yang ku kumpul. Tapi selepas kahwin, beg-beg ku ini dah semakin berkurangan..kenapa? sebab hubby ku kadang-kadang ambik nak buat letak barang-barang dia. Kerana hubby terchenta kan..takpelah!kui kui! Kadang-kadang ibu ku pun rembat gak nak buat letak barang kalau pegi pasar malam ker..

3 thoughts on “Tag-Hobby

  1. ~ As ~ says:

    hahaha..banyaknyer kad….lagi 50tahun blh letak muzium dah tu..

  2. elysuhaili says:

    huh byknye kaddd… papi ade satu hobi freak cmnih gak.. dia suka simpan keykad hotel. ha kalu pg hotel yg guna keykad.. kompom la dia curik bwk balik hehhehehehe.. patuuu papi suka gakkk la kumpul paperbag hamboiii sama la ko ngan papi hahahahha

  3. Hayatie says:

    hahah as, agak2la..ku baru cadang2 nk frame jer!ngee!

    Ely, ku lupa, keykad hotel pun ada juga ku simpan, tp tak byk, maklum la..jarang skang dpt holiday..kui kui..klu tak mmg2 sah buleh join the club..huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: