Mari buat status ‘Off/Online Yahoo Messenger’

Ku dah lama cari benda alah ini juga. Banyak ku jumpa, tapi bila ku paste code die tak pernah yang jadi, asyikk ‘offline’ jer statusnya. Mungkin dah ramai orang tahu benda ni kan, tapi ramai juga yang tak tahu dan nak tahu mana nak dapat dan buat benda ni. Macam diriku juga,huhu. Segan nak bertanya punya pasal. So ku ikhtiar sendiri la..wakaka!. Nak buatnya, mudah sahaja, Langkah-langkahnya sama macam bila anda nak install widget2 lain dalam blog anda. Cuma pergi ker blogger control panel itu, pi kat> ‘layout’, then kat> ‘page elements’ > klik kat ‘Add Gadget’>select ‘add ‘HTML list’ dan copy paste code2 dibawah ini mengikut logo-logo yang anda minati.

*Ingat: Gantikan perkataan ‘hayatiehashim’ itu dengan Yahoo ID anda sendiri.










Selamat mencuba di blog masing-masing yer kawan-kawan!Kalau tak faham dan tidak jadi juga, jangan segan-segan meng-mms ku, ku berbesar-hati menjawab pertanyaan kalians,hihi!

4 thoughts on “Mari buat status ‘Off/Online Yahoo Messenger’

  1. kakyong says:

    salam hayatie…mekasih.. heheh.. boleh tampal kat blog..

  2. ~ As ~ says:

    yuhuuu dah try..

  3. Rozy says:

    bagusslaa mu ni hayatie…

  4. Mommy Lyna says:

    terima kasihla banyak2. akhirnya tak perlu ku gugle lagi😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: