Tool Box

Mari kita teka apa ada dalam toolbox ini….hoho.

Tadaaa. Ini adalah toolbox tempat ku simpan alat-alat jahitan ku. Walaupun banyak lagi barang-barang lain tak muat nak letak dalam tu. Harus ku beli toolbox lagi besar ni. Tu lom campur

Yang ni pula mesin jahit ku. Dah berkurun dah usia mesin jahit. Arwah abah ku beli masa ku form 3. Masa tu kami sebok-sebok nak buat projek jahitan untuk kemahiran hidup. Ingat lagi kah korangs! Mesin jahit sekolah ada tapi kena share2. So ku tensi. Kalau asyik salah jahit jer, berkurun la ku nak siapkan projek itu. At least kalau dah ada kat rumah senang, buleh trial n error sensorang. Masa tu ramai juga la, rakan-rakan sekolah ku yg menumpang menjahit di rumah ku bila dapat tahu ku dah ada mesin jahit baru..ngeh! Pastu mesin jahit ni jadi tukun jer la, lepas habis projek itu. Pastu ku sambung study, memang tak sentuh langsung mesin itu. Sampai lah beberapa tahun lepas, minat menjahit ku datang lagi. Habis sume langsir-langsir rumah, alas meje, sarung bantal ku jahit. Tapi lebih banyak yang tak jadi, dari jadi huhu. Yang jadinya buleh di kira. Mesin ni pun dah banyak jasa, tapi dah nyawa-nyawa ikan, asyik prob jer. Benangnya asyik bersimpul2..huhu

Haha, sesi menunjuk-nunjuk sudah mari,ngeee!Bukan nak tunjuk gambar kahwin daa. Lihat langsir yang koman sangat dibelakang itu. Hasil kerja tangan ku yg kertu ini. Memang koman sangat kan, tapi nak save budget punyal pasal, tu je lah yg ku termampu buat.

Yang ni pula gubahan hantaran koman yang ku buat untuk pihat lelaki masa wedding ku Ada sembilan dulang, tapi yang lain2 tu kek la, coklatla, sirehla etc, ku tak buat, ku letak jer atas dulang. Alas dulang ni pun ku jahit sendiri juga. Memang komann lah teramat. Rasa buruk sungguh bila ku tengok balik sekarang dulu kembang hidung tengok. Haha, ku nak kasi kalian geli-geli lagi tengok.



6 thoughts on “Tool Box

  1. My_Aqeelah says:

    eh terror la jahit langsir kawin. isk cemburu la tgk org yg pandai menjahit nih

  2. fiza says:

    Seni sungguh tangan mu yer tie, klo mcm tu, bley lah ku tempah lagsir, bley la….

  3. ~ As ~ says:

    tak ramai org pndai menjahit sekarang… tahniah utk anda!..hehehehe..

  4. kakyong says:

    salam hayatiepandai menjahit, boleh buat duit ni…!!

  5. luvhaziq says:

    ku terpana sebentar dgn kehebatan hobimu….kui..kui…kui…ns ku bila nk siap nih…

  6. Hayatie says:

    korang.ku sebenarnya, tak tahu nak meroyan ape kat blog ini..huhu. takkan nk cite pasal pumping jer kan, so leh juga ku share sket, kebolehan2 ku yg lain selain dari mengepam..kui kui!..terima kasih diatas puji-pujian korang tu..kembang lagi hidung ku hari ni..eheh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: