Mari Buat ‘Strikethrough’ & ‘underline’

Wahh, lepas belajar buat print screen, pasni yang ini pula..ngeh ngeh! Ini adalah pertanyaan dari Lin@adwindaa tentang bagaimana kita nak buat ‘STRIKETHROUGH’ dan ‘UNDERLINE’. Mungkin ramai yang dah tahu bagaimana nak buat menatang ini..huhu. Ini just for yang tak tahu macam ku laa.. Thanks for mamadhea for this lesson. Okies, langkah-langkahnya:

1. Selepas anda menaip (meroyan) entri baru anda diruangan COMPOSE. Klik ruangan ‘EDIT HTML ‘ di sebelah compose itu.

2. Pilih mana-mana ayat meroyan anda diruangan ‘Edit Html’ itu sebagai contoh ayat ‘meroyan’kan, kemudian letak simbol ini :

*Kalau hendak edit ni diruangan ‘compose’ pun boleh juga.

4. Untuk membuat ‘Underline’ pula, langkah2nya juga sama. Cuma letak simbol yang berlainan. Contoh:

Okeh, pasni harus ku lihat line-line ini pula dalam entri diblog kalianss, ngeh ngeh!

5 thoughts on “Mari Buat ‘Strikethrough’ & ‘underline’

  1. My_Aqeelah says:

    bagus lah kelas tusyen mu nih hayati. tak de yuran ke? ade dpt free gift tak kalo ikut kelas nih? kikuikui😛 saje je kaco jgn marah. tapi bagus arrr…dpt belajar menda baru. tapikan…yg ku musykil kan side bar cam dalam lia punyer blog camner dia bleh buat dua column ek?

  2. luvhaziq says:

    mu nk jd cikgu plak ker?????anyway bagus2..ku suka kawan yg suka kongsi ilmu nie.

  3. Adwindaa says:

    terima kasih cikgu (diucapkan lam versi upin ipin)muah lap u…

  4. Shinta Musraika says:

    salam,bravo hayatie.. ku selalu bila baca entry mu, dlm hati slalu tanya2 mcm mana hayatie ni buat garis-garis kat ayat2 dia tu? tapi malu-malu kucing nak tanya.. sudahnya ku jeles sendiri2 saje hehehe.. tima kasih kungsikan ilmu ni.. ku nak bagi award kat mu sebagai kwn yg baik hati & tak kedekut ilmu..

  5. NormalizaMatHasan says:

    Wa..best..best..dah tau camana nak wat..hehe. akan ku hapdet di blog ku juge. toceh hayatie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: