Azri’s Development: Part 2

Azri dah tumbuh gigi

Sejak 2-3 minggu lepas, ku dah perasan kat gusi bawah azri macam ada putih.Kata ibuku, azri nak tumbuh gigi lah tu. Tapi ku tak percaya. Yelah ku bajet azri ni mesti tumbuh gigi masa umor die 7,8,9 bulan ker! Sampailah minggu lepas bila azri gigit jariku ku terasa ada something tajam di gusi die. Warghhh!betul lah tu, gigi dia dah nampak. Wakaka, geli hati pun ada. Masa tu ku nak snap gambar pun macam tak clear sangat. Ni kali bila gigi dia dah visible tumbuh skit, baru clear nak snap gambar. Ada dua batang kesemuanya. Yang belah kiri dah tumbuh keluar lebih skit dari kanan. Kakak ipar & orang-orang yang dah tahu azriku dah tumbuh gigi, sebok suruh ku cari biskut baby tu, kasi azri buat dia gigit! Tapi ku kata nanti dulu, tunggu sampai azri 6 bulan, baru ku akan introduce solids pada azri. Hmm, ape pendapatan korangss, patutkah ku beli biskut itu atau just introduce bubur je pada azri.. Sengaja ku paste ‘close-up’ besar-besar kat sini..hihi!Buat-buat ler nampak kalau tak nampak juga..ekeke!

10 thoughts on “Azri’s Development: Part 2

  1. charming-umi says:

    instead of biscuit, why don’t you try teether? boleh azri kunyah-kunyah time gatal gusi!

  2. ummiaqeef says:

    anak kite aqeef pun dah tumbuh gigi tp baru kuar skit jgk..paling pantang org nak tgk gigi dier..x kasi tu..hehe..

  3. Yatie says:

    huhu ku menunggu saat humaira tumbuh gigi, abis la tek ku digigitnyer nntii.. nasib mu tak direct feed..

  4. ibu_arifa says:

    Cepat tu Azri ni..Dalila lum kuar2 lagi gigi..dah 2x deman dah pas umur 6 bulan ni..ingat kot deman nak tumbuh Encik GiGi.. G checkup kt klinik gov.. ari tu misi dok bagi ceramah pasal jaga gigi baby..dia kata tiap2 kali pas bagi mkn or susu kena kasi minum air suam byk2..utk cuci mulut baby..w/p baby BF.. betul ker?

  5. luvhaziq says:

    dh mu kna hati2…nnti kena gigit….kui..kui..kui…

  6. Hayatie says:

    lis, ku dah beli juga teether tu..tapi die pelik2 plak..ekekeummiaqeef, susah juga ku nak snap gambar gigi dia tu..Yatie, wakaka, siap la mu..seb ku lepas..Ibu arifa, oo..ku takut azri ku demam ker hapa, so far belum demam2 lagi…mintak2 taklerLuvhaziq, ku kan exclusive pumping sahaja..cemana die na geget!!..keh keh keh!

  7. herni says:

    owh (sambil tenganga) cam tu gaya bb tumboh gg..nampak2 tp gambo 1st tuh ku ingt air liur tuh gg wakaka…pendapatan ku tunggu sket lg nk 6 bulan dah…hoho~

  8. luvhaziq says:

    ku lupa lak….selamat le m..abih puting botol…

  9. Shinta Musraika says:

    my shinta blum tumbuh gigit. dah 7 bln 10 hari. dah belikan teether & dia memang suke sgt gigit teether tu!dok worry.. puting botol jer yg kena gigit🙂

  10. Ayang_Adam says:

    ayisy lepas dapat teether tu…gigit sampai meleleh air liur tak mau lepas…kelmarin siap gigit duit RM5 lai..nak puaskan gigi atas plak….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: