Susu Ibu:Support Group Meeting

Semalam, 29ha telah diadakan Support Group Meeting yang kedua oleh mama kamariah, pengasas susu ibu dot com. Topik pada hari itu adalah ‘The Art of Breastfeeding and Avoiding Difficulties’. Jumlah kedatangan agak ramai juga sehingga kami yang hadir dibahagikan kepada 3 kumpulan. Meeting yang sepatutnya bermula pukul 9, bermula agak lewat juga. Ketibaan yang ku jangka agak lewat lebih kurang 9.45am, rupanya, meeting pun baru nak bermula, pheww! , ingat ku dah terlambat banget. Ku menyertai kumpulan yang di-mod kan oleh kak shiha. Termasuk dalam kumpulan ku itu adalah, amyatie, kak sue, haza, ina, erin, ilakahar dan beberapa yang lain (ku kenal muka tapi x ingat nama dah, hihi).

Ku agak blur skit apekah topic kecil bagi kumpulan kami itu. Tapi daripada apa yang lihat di whiteboard itu, seperti tajuk ‘Natural breastfeeding & pumping milk i.e. exclusive pumping’ lebih kurang gitulah topik nya. Masing-masing bergilir-gilir, menceritakan pengalaman pertama dalam breastfeeding ini. Dan ada juga lah terselit serba sedikit pasal the option of breastmilk feeding ini through exclusive pumping daripada pengalaman beberapa orang yang pernah exclusive pumpers juga dalam groupin ku itu termasuklah ina (yang sorang lagi ku dah lupa namanya, tapi pernah jadi exclusive pumpers juga sebab babynya premature dahulu).

Secara keseluruhannya, memang amat menyeronokkan kerana kami semua dapat berkongsi info, pengalaman serta meluah rasa dalam bab2 penyusuan susu ibu. Dalam tak sedar jer dah lebih satu jam dari masa yang diperuntukkan dan terasa macam tak cukup jer, rasa macam banyak benda yang nak dibincangkan lagi. Terasa juga macam dah tak sabar-sabar untuk pergi Support group meeting yang akan datang pula…hihi!

*Sorryla pada gambar yang tak berapa nak nampak lubang hidung muka ni. Diambil oleh hubby terchenta ku..eheh!

*Pssst: Gambar-gambar dibawah ini ku cilok dari blog lis, hihi. Aiyoo, besarnya mcm gorgon acikkk kat tengah tu!!Kiri tu lis a.k.a estli dan nanie a.k.a nanie 143


Ku dah ‘kembar’ ku amyatie..

5 thoughts on “Susu Ibu:Support Group Meeting

  1. luvhaziq says:

    wah…update btl la mu nie.ku lupa tgkap gmbar dgn mu la..kalau dak aku blh fokus muka mu jer msk blog ku

  2. ibu_arifa says:

    best la ada “meeting2” cam ni. nnt apa2 info, kak share la dgn kami semua.

  3. Yatie says:

    huh gorgon pakai bj peknen ek, tak aci ku ingat mu ngandong lg😛

  4. Liz says:

    ku pun cilok gmbr dr blog mu. hikhik. gambar ramai2 tu ku takde.

  5. mirah says:

    ku lah itu yg ada anak prem. Namaku mirah yea.. heheh.. Moga yatie terus bersemangat nak mengepam susu. Jgn ngelat tau..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: