Projek Jahitan: Nappy Stacker

Hoorayy, at last ku berjaya juga menyudah Nappy Stacker (NS) ini. Setelah habis kain-kain ku potong-potong tak jadi. Yang warna merah itu adalah hasil kerja jari-jemari ku yang halus mulus. Yang warna biru tu adalah contoh NS yang ku beli dari maryaaa. Ekceli (Actually) maryaaa paksa suruh ku jahit NS ni, hihi! Dari beberapa minggu lepas dia dah merachun ku untuk jahit NS ni. Ku katakan okeh ‘eden torai’ nanti. 2-3 hari lepas baru ku berani menyahut cabaran tempahan itu. Warghh, memang mencabar juga rupanya, nampak macam mudah. Tapi setelah versi trial-error ku separa siap siap, baru ku berani potong kain warna merah yang maryaaa kasi ni. Alhamdulillah, one shot jer ku buat, ku potong, ku cantum, ku jahit!. Maryaaa kasi kain banyak woo untuk ku jahit, haha! Kalau azri baik-baik ku rasa buleh siap lebih kurang 2-3 keping kot NS ni dalam sehari (ceh pasannn!). Kembang hidung lagi sehh ku tengok NS tu. Okeh, ku nak sambung jahit NS tu lagi. Festime ku menerima tempahan ni. Maryaaa lah orang pertama yang berani tempah dengan ku…ekeke!Toceh!

8 thoughts on “Projek Jahitan: Nappy Stacker

  1. My_Aqeelah says:

    kagumku tgk jahitan ko nih. nampak cam jahitan pro ajer dari jauh. mana blajar jahit ni hayatie? bagusla bleh buat bisnes sampingan.

  2. Yatie says:

    NS ku hengat kan NASI SEMAK rupanya Nappy Stacker, kekeke ku ni projek mkn blh ler… Syabbass bette tak sia2 mu pose berceting semata2 nk menjahit hasilnya sungguh memberangsangkan…

  3. Hayatie says:

    My_Aqeelah, tu baru dari jauh, cuba mu tengok dari jaaaaauuuuhhhh lagi..ekeke. ku memang suka menjahit, segala langsir,table runner, baju kurang, sume ku buat, tinggal cun ke tak cun..hihi!yatie..hihi, ku rasa lama lagi kot ku kena berpose tuh, byk lagi NS ku nak kena siap..huhu!

  4. maryaaa says:

    lerr patut ler sepi, kome berpose iyer nak jahit NS ku kahkah..

  5. luvhaziq says:

    ku nk tempah….

  6. Hayatie says:

    ekeke…luvhaziq, mu beli dgn maryaaa, die ada jual…

  7. herni says:

    weh hayatie…gerangan mesin jenis apakah yg mu guna…bestnyer leh jahit2…

  8. me_czar says:

    Wow..Jeles nih.. Dia sudah tunjuk hasil jahitan la..Mesin ku jugala yg jadi tukun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: