Review Cooler Bag

Sebenarnya ku bukan nak me-review cooler bag lain yang mahal-mahal tu. Ku saja nak share cooler bag yang ku beli dekat kedai Hinnode ‘RM5’. Secara luarannya memang cun jugaklah kiranya. Beg ini juga dipanggil insulated bag. Selepas sesi penge-test-an ku, secara kesuluruhannya iannya tidaklah sepraktikal seperti cooler bag lain yang mahal bagai tu. Setelah ku meletakkan chiller coleman briteice & techni ice kedalam beg itu, selang beberapa jam (mungkin selepas 3-4 jam) apabila chiller2 berikut mula berair. Kulihat bahagian bawah beg ini dah mulai basah lencun (ku kira bocor jugalah). Jadi kalau ku letak dalam kereta, confirmlah basah area dibawah tu. Suprisingly, dibahagian dalamnya sejuk juga. Oleh kerana insulated areanya nipis,kesejukkan itu taklah bertahan lama. Akhirnya, ku jadikan beg ini sebagai diaper bag sahaja. For those yang cari beg untuk letak spectra3, bleh consider beg ni. Harga pun tak mahal, rm5 je.


Untuk cooler bag pula, masa awal2 ku guna cooler bag avent isis out&about tu. Dari segi tahap kesejukannya ok, tahan juga lebih kurang 8 jam jika letak dalam suhu bilik lah. Satu yang tak bestnya beg ni, kalau letak botol memang tunggang-langgang, tu yang ku tak bape suka sangat.lagilah klu letak ebm dari cawan dadih, bahaya wo! Pastu ku letak pam spectra ku je dlm ni. Tapi skang ku letak spectra ku dalam beg Alfio raldo kecil yg ku beli dari maryaaa juga. Beg ini pun cooler bag juga, tapi ku dah convert jadi beg pam spectra ku. Letak di compartment bawahnya.compartment atas tu, leh ku letak car power inverter, corong & botol. Best siots!ngam2 huai ler jer🙂
Sekarang ku guna dua2 cooler beg ini, yang biru tu happy mother set, dapat sekali masa ku beli techni ice rm48. Ku guna beg ni letak ebm kalau jenjalan. Tahap kesejukannya maintain (ku letak chiller coleman brite ice & 6 ketul techni ice) tapi lama-lama ku tengok kat bahagian bawah beg ni pon dah lembab, air dari ais tu menyerap skit-skit ke fabrik luar die (bila kering nampak mcm berpeta dah kat belah bawah). Cooler beg yang besar tu ku beli dari maryaaa. Brand Alfio Raldo,ku guna letak frozen&fresh EBM kalau nak jalan jauh. Beg ni tahan sejuk walaupun besar tapi sejuk tetap maintan juga lebih kurang 8 jam. Yang bestnya, bile ais2 tu dah berair, bahagian bawah die tak bocor atau menyerap air mcm beg2 lainn. Sekian lah sehaja sesi menunjuks cooler beg ku ini..hihi!

3 thoughts on “Review Cooler Bag

  1. Liz says:

    hayatie x ada cooler bag yg dpt dgn beg spectra 3 tu ke?

  2. Hayatie says:

    tak..beli pam sehaja..takde bajet acikk..kiki

  3. Peggy says:

    Hi, i feel that i saw you visited my website so i got
    here to go back the favor?.I am trying to in finding things to improve my website!
    I guess its adequate to make use of some of your ideas!
    !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: