Terkesima..

Terkesima…selalu ku lihat perkataan ni. Walaupun ku faham samar-samar makna perkataan ni. Kurasa perkataan ini sesuai untuk menggambarkan perasaan ku semenjak 2-3 hari. Ape boleh buat, ku juga manusia biasa. Setabah-tabah diriku dalam ‘perjuangan’ ku ini. Adakala perasaan tidak yakin, gusar, bimbang dan macam-macam yang negatif lagi, berjaya menerobos kedalam telaga pemikiran ku. Tiba-tiba ku rasa sedikit goyah ketika ku berada diambang (atau pertengahan) perjalanan ini. Tiba-tiba juga ku termakan juga dengan kata-kata mereka. Ku tak salahkan mereka, cuma kadang-kadang ku terasa juga. Terasa diri ini kekurangan jika nak dibandingkan dengan mereka. Faham kah kamu semua..? Buat-buatlah faham.

Pengeluaran ku juga sedikit (tak efek sangat pon) terjejas dek kerana perasaan gusar ku. Namun ku coba mengalihkan perhatianku. Ku rasa ku perlukan sedikit kekuatan dari seseorang. Seseorang yang ku lantik sebagai idola dalam perjuanganku (walaupun orang itu tidak sedar dirinya telah dilantik).Ku terus mencari-cari dan ternanti-nanti kunjungannya. Dan selama itu juga ku terus dihantui oleh perasaan yang cuba untuk menjajahi persepsi ku. Akhirnya, jawapan yang kunanti-nantikan telah ku temui. Terima kasih wahai saudaraku, walaupun ku tidak mengenalimu namun ku terasa dek kerana kerana ku juga sedang melalui perjuangan yang pernah dilalui dirimu. Ku kembali lega dan yakin sedikit demi sedikit, syukur alhamdulillah. Moga perjuangan ku ini dipermudahkanNya. Amin!

4 thoughts on “Terkesima..

  1. careerwoman says:

    Salam…saya pun leh kata 90% pump..10% jek direct..tuh pun baru jek..my 2nd bb nih dah 1month.yg 1st takde knowlege mmg FM abis ler..yg 2nd nih tgh berthn dan berthn..tu ler..kita nih perlukan support from each other..when other yg tak berada in our shoes commented such n such mmg kite leh goyah..plus kita pun takde knowledge n not many doing this.memula i felt guilty n frusttrated jugak coz can’t directly BF.tp biler juper on the net tentang xclusive pumping nih buat i lega, why directly BF is the best, kalo tak mampu why not we try the 2nd best?now likely bb nak directly BF, but we are still learning, ada rs tak selesa, but to tell u, biler he latches on elok..rs mcm release segala tensen2 kat bdn nihhh…mm..if mlm he start directly BF, but still our boobs tuh tak fully empty, u biar aje or u pump?

  2. luna says:

    YatieNi dah kali kedua Sue santeks tinggal komenTak berjaya jaya ..hihiJangan stress2 ye Yatie! Ku pernah seperti muMembujuk anak supaya dia nak direct feeding‘Bergaduh’ dengan mak/mertua supaya mereka faham yang breastfeeding ini perlu dilatih dan dipaksa ajar (masa tu Iki menangis bagai nak rak)Mereka takut Iki kena sawan..hihi..Yatie, ku old-ways(always) mengendeng di sisi mu. Chaiyok!

  3. Hayatie says:

    Dear kak sue shantekss…Ku tak stress kak sue..tetibe ku tergoyah jap..hehe..adussnyaa..seksa bagai nak membujuk ni..tapi ke teruskan juga…hihi

  4. Hayatie says:

    Dear careerwoman..Thanks for stopping by here..Ye.we need to support each other..fully pumping ni mmg betul2 perlukan kesabaran & lot2 of sacrifices.Slalunya sy tetap akan pam after dah direct bf pada tgh mlm..sbb mmg my breast tak fully emptied.maybe sbb baby i tak really2 suck it out lah..sbb tengah mamai2kan..so far i'm very happy of what i'm doing now..lagi happy bile tengok my baby makin lama makin montelss..heheh!tu yg buat semangat trus nak mengepam..keep on pumping

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: